Санитарката ограбила умиращия мъж не работи вече в смолянската болница

Санитарката, която през миналата есен ограбила тежко болен възрастен човек в смолянската болница не работи вече там. Още на следващия ден, след като станало ясно, че е откраднала картата с ПИН-кода от джоба на пациента, договорът й бил прекратен, обясни шефът на ОАИЛ д-р  Красимир Събев. Припомняме ви, че тя изеглила от картата 2400 лева. След като синът на възрастния мъж установил кражбата и започнало разследване, санитарката сама отишла в полицията и направила пълни самопризнания. По-късно си признала и в съдебната зала. През юни т.г. магистратите я осъдиха условно на три години и половина.

Историята се развила през октомври миналата година. Рифат Мехмедов от Рудозем бил приет на 2-ри октомври в ОАИЛ, където бил интубиран след усложнение от коронавирус и поставен в медикаментозна кома. В якето му синът му оставил портмоне с дебитна карта и ПИН-кода за нея. Санитарката, която била дежурна същата нощ се натъква на него и без да се свени още същата нощ изтеглила 400 лева. Продължила да тегли и през следващите два дни - общо 2400 лева. Синът на болния човек обаче не открил картата и уведомил за това дежурните в отделението. Санитарката се притеснила от този факт, изтеглила още 40 лева и изхвърлила картата в контейнер. Няколко дни по-късно възрастният мъж починал, а синът му установил липсващата сума и уведомил полицията. 
На 21-ви октомври санитарката отива и прави пълни самопризнания пред смолянски криминалист. Около месец по-късно се обадила по телефона на сина на починалия в Рудозем. Представила се като „жената, която е извършила тази глупост“. 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини