Бивш партньор на БСП се присъедини към "Продължаваме промяната"

Днес беше постигнато споразумение зa присъединяване на ПП "Политическо Движение Социалдемократи" към коалиция "Продължаваме Промяната" за съвместно явяване на парламентарните избори на 14 ноември 2021 г, съобщават от политическия проект воден от бившите министри Кирил Петков и Асен Василев.

Разговори за присъединяване към коалицията се водят и с други партии, които биха припознали основните политически цели и приоритети на "Продължаваме Промяната" и са готови да спазват заложените в споразумението принципи.

ПП "Политическо Движение Социалдемократи" е основана през 2000 г. Движението има за цел да работи за превръщане на България в модерна и развита държава. През годините и имала много инициативи и предложения, които са насочени в различни сфери с цел подобряване на законодателството и за развитието на страната. През 2005 г. движението първо предложи въвеждането на електронна здравна карта. Също така ПП ПДС преди три години издигна инициативата за равнопоставеност на бащите и майките на деца до 3-годишна възраст съгласно Кодекса на труда. Трите принципа на социалдемокрацията – справедливост, свобода и солидарност са изцяло покрити от програмата, която предлага коалиция "Продължаваме промяната", което е основният мотив на движението да се присъедини към коалицията.

ПДС преди време бяха коалиционен партньор на БСП и дори имаха депутат Николай Камов. Сега лидер на партията е Елена Нонева.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ob
    observer
    5 0
    13:00, 30 сеп 2021
    Загуби Корнелия още 4-5 процента от гласовете за изборите.
    • Ле
      лелей
      3 -2
      16:58, 30 сеп 2021
      като и видиш физиономията на тази и ти става ясно, че е фурнаджияйска лопата, не социалдемократка. Кой я знае тази, че е е била в някоя си коалиция?!
  • 2
    Df
    df
    4 -2
    13:06, 30 сеп 2021
    Столетницата ще качи поне 20 % само да махнат Корнелия.
    • Хе
      хехе
      1 -2
      16:59, 30 сеп 2021
      "И Станко бръсне човека, ама като бай Мильо - пилето бръснар няма в три села наоколо"; всички пием, но тази кви торбички е направила, да я приберат в клиника
  • 3
    Жи
    Живко Костадинов
    1 0
    15:27, 30 сеп 2021
    ПД Социалдемократи са последователни, отговорни и следващи заветите на д-р Атанас Москов и Петър Дертлиев. Винаги лоялни с партньорите си и водени от интересите на народа и държавата са работили за каузите си честно и почтено. Заставаме с цялата си отговорност зад новия проект и ще работим с усърдие за благото и просперитета на родината!
    • Въ
      въх
      1 -2
      17:01, 30 сеп 2021
      тази шматка няма и не може да има нищо общ с Петър Дертлиев. Стария Москов, ако е бил лека като днешния боклук Москов, може да му е последователка
  • 4
    См
    смукача
    3 -1
    20:45, 30 сеп 2021
    Тая ще знаете пие твърд концентрат и после бира за продухване, защото има торбички под очите а и предполагам как и е черния дроб. Сутрин няма начин да взима карзил със расол от лахна за да гони махмурлука.
    Пияна водачка на партия, весела партия e и няма начин да не научи Киро Канадеца на пийка.
Последни новини