Водач на листата на левицата в Смолян ще е Емил Хумчев

Емил Хумчев от Златоград е одобрен от Националният съвет на БСП за водач на листата на "БСП за България" в 22 МИР – Смолян. До вторник се провеждат областните съвети, които подреждат пълните листи. Като последна стъпка предстои Националният съвет да се произнесе по окончателния им вид.
Емил Хумчев е роден на 11.05.1975 г. С висше образование. Председател на ОбС – Златоград в мандат 2019 г. – 2023 г. Женен, с две деца.
На изборите през пролетта структури на БСП в област Смолян излязоха с отворено писмо до председателя, Изпълнителното бюро и НС на Левицата. В него те заявиха, че са разочаровани от начина, по който е избран водач на листата за парламентарните избори. За водач на листата на БСП в Смолянска област тогава беше посочен депутатът Александър Симов, който е от Стара Загора. Хумчев беше втори. На изборите през юли водач на листата на БСП в Смолянско бе Петя Михалевска, чиито баща Димчо Михалевски от Кърджали бе на особена почит в Родопите. Втори в листата отново бе Хумчев. За предстоящите избори Левицата залага на местен човек за водач на листата си.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини