Кирил Петков: Бих поел отговорност да съм премиер, но няма да поставям такова условие

„Целият ми бизнес беше изцяло в България. Винаги съм смятал, че данъците ни са достатъчно ниски, за да си плащам всичко в България и да не мисля за допълнителни оптимизации. Има и инвеститори, които предпочитат различни юрисдикции”. Това заяви лидерът на „Продължаваме промяната” Кирил Петков.

Според него фокусът около казуса „Досиетата Пандора” трябва да е друг.

„Когато се знае, че офшорните компании не са нещо хубаво, а данъкът в България е малък – ние трябва да използваме това. Можем да се превърнем в портал за европейските пазари. Тук те ще плащат ниски данъци и то легално”, обясни Петков.

Той коментира и части от програмата на новата си партия.

„КПКОНПИ трябва да започне да работи много по-силно. Имаме цялата нормативна база, но активността я няма. Ако искаме да говорим за 0 корупция, то тази агенция трябва да работи различно”, каза Петков.

С кого биха управлявали „Продължаваме промяната”

„Ние сме много отворени за най-добрите капацитети по теми да бъдат министри. Не държим всичко да идва от нас. Най-важното е да стигнем до 121 депутата. Ще определим кой ще бъде министър-председател след разговори с всички. Аз бих поел отговорността да бъда премиер, но не бих дал това като условие”, каза още бившият икономически министър

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    На
    Наблюдател
    2 -1
    13:49, 5 окт 2021
    Този няма да ни оправи този ще ни закопае още по-дълбоко! Гледайте видеото накрая !!
    Теглят нов дълг от 500 милиона в срок за връщане 5 години!!! И кой ще трябва да го връща? Явно този и компания не се готвят да управляват и да връщат този заем, и заема от предишните управления. Нали предния служебен кабинет на Радев се похвали че в хазната има оставен излишък и е достатъчен. Как така за 3 месеца изхарчиха всичко и сега теглят нов заем!!! Май час от парите ще са за предизборната им агитация и тази на Румен Радев.
    Гласувайте за този прощъпулник той ще ни оправи много по-бързо и от царя . 👎🏽

    Вижда се че сте платена медия статията ви изваден контекст от думите на този мошеник!
    • да му забия един т-у-к-а-т на со-р-о-сои-д-ат-а м-урв-а

Още новини

Последни новини