Почти 24 часа дъжд, поднаха подпорни стени, активизираха се свлачища

49 литра на квадратен метър дъжд се изляха за последното денонощие в Смолянско, сочат данните на Метеорологичната станция на връх Рожен. 
Няма опасност от преливане на язовири на територията на областта към момента, според актуалната справка на областната администрация. Нормална е обстановката в общините Баните, Борино, Доспат, Мадан. В община Девин има пропадане на пътя Михалково – Селча. Пътят е проходим в едното платно. Община Златоград –  нивото на язовира е нормално, има пропадания на места, но пътищата са проходими. Няма населени места без ток и вода.
За частични проблеми, наводнени улици и свличания на отделни места, съобщават от община Неделино. С наличната техника проблемите се отстраняват. Пътищата са проходими, няма населени места без ток и вода към момента. В община Рудозем обаче има наводнени улици поради запушени водостоци и дъждовни колектори. Наводнени са и мазета на жилищни и производствени сгради.
Най-сериозно е положението в община Смолян, където по пътя за село Мугла има паднала подпорна стена близо до затвора, а на 3 км преди селото се е активизирало свлачище. Свлачище има и по пътя за с. Катраница, между двете махали на село Требище се е срутила подпорна стена. В Арда дъждът е изнесъл улица, по пътя за село Стикъл има паднали камъни, които се отстраняват. Свличане има и по пътя за „Белия камък“, наклонен е електрически стълб.
Продължителният и проливен на моменти дъжд създаде проблем с канализационните шахти в кв. Каптажа. За часове в административни сгради и жилища на новия център нямаше ток.
Прогнозите на синоптиците са за обилни валежи и утре.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини