Тръгна националната програма сред учениците за превенция на употреба на наркотици

Превантивно-информационният център по наркотични вещества към Община Смолян започна през октомври реализирането на Националната програма по превенция на употребата на наркотични вещества за учениците от 5-7 клас - „Кодово име: Живот“. Превантивната програма е насочена към учениците от тези класове и залага предимно на интерактивни методи и подходи за развитие на социални и личностни умения, както и на формиране на нагласа за здравословен начин на живот. Това съобщи ръководителят на центъра Мария Славчева.
Програмата е в изпълнение на Националната стратегия за борба с наркотиците и Плана за действия към нея, регламентирана с наредба издадена от Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката.
Учениците бяха будни и мотивирани, и споделиха, че срещите са много полезни и вдъхновяващи. Децата успяха да се сработят помежду си и разбраха, че имат нашата подкрепа и дадоха заявка за още такива срещи, посочи Славчева.
Програмата се реализира в V ОУ „ Юрий Гагарин“ гр. Смолян с подкрепата на директора на училището г-жа Дюлгерова и класния ръководител г-жа Шакирова.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини