Първи резултати за Смолянска Област! ГЕРБ-СДС отстъпват на ПП

До  22: 49 часа  при изцяло обработени книжа от пет изборни секции двойката  Румен Радев  и Илияна Йотова водят резултатите в избора за президент и вицепрезидент. Втори са Анастас Герджиков и Невяна Митева ,следвани от Мустафа Карадайъ и Искра михайлова,съобщи Росица Чакърова-председател на РИК-Смолян  

Резултатът за Народни представители до 22:49 на 14-ти ноември в Смолянска област повтаря този от страната. С най-много гласове са "Продължаваме промяната", втори са "ГЕРБ-СДС","БСП за България" остават трети, ИТН са четвърти, а ДПС остават пети в региона. 

Ако тази подредба се запази до  окончателното преброяване от 22-ри МИР бъдещите депутати ще са : Михал Камбарев от "Продължаваме промяната", д-р Касимир Събев от ГЕРБ-СДС, Емил Хумчев от БСП за България и Мика Зайкова от ИТН, което може да означава, че за първи път от десетилетие може би ДПС няма да имат народен представител от Смолян. Това обаче е само догадка, защото тепърва ще се броят бюлетините от общини като Мадан, Рудозем и разбира се Борино-родното село на Мустафа Карадйъ. Гласовете от тези общини сериозно могат да разместят класирането и кандидатът на ДПС Хайри Садъков да измести някой от другите кандидати. Има вероятност и след окончателното преброяване на гласовете ГЕРБ-СДС да изместят ПП от първото място. В Община Златоград партията на Бойко Борисов печели най-много гласове, съобщи в профила си втоия в листата Недяко Славов. Според бившия зам.кмет на Девин Владимир Солаков ГЕРБ-СДС печелят вота и в Община Девин. Окончателната развръзка ще стане ясна утре.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини