Пет двойки в Момчиловци получават свидетелства за успешен 50-годишен брак

Пет двойки празнуват златни сватби в Момчиловци. По традиция по повод Деня на християнското семейство - 21 ноември, в родопското село почитат двойките, които отбелязват половин вековен брак.
 
„Заради наложените мерки и пандемията няма да се състои специалното тържество, а както през миналата година, така и сега ще минем по домовете на семействата, ще ги уважим и ще им връчим удостоверения за успешен 50-годишен брак и други подаръци от всички институции в Момчиловци. По този начин искаме да ги накараме да се почувстват празнично“, каза кметицата на Момчиловци Сийка Суркова.
 
Ще се почетат и семействата с новородените през годината бебета, които този път са шест. „Две от тях живеят постоянно в Момчиловци и ние ще им обърнем особено внимание. Както обикновено от кметство Момчиловци те ще получат православна детска Библия, която да ги въведе в първите стъпки на християнството. За новородените ще има и много други подаръци“, допълни Суркова.
 
Заради провеждането на втория тур на президетските избори в неделя, подаръците на юбилярите ще бъдат връчени в понеделник.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини