456 нови случая на COVID-19 за денонощие

456 нови случая на коронавирус са установени у нас през последното денонощие, показват данните на НИС към 0:00 часа на 20 декември, понеделник.

Направени са 15 637 теста - 1402 PCR и 14 235 антигенни.

Новите случаи са установени в области Благоевград - 14, Бургас - 22, Варна - 56, Велико Търново - 15, Видин - 0, Враца - 12, Габрово - 7, Добрич - 6, Кърджали - 2, Ловеч - 4, Монтана - 4, Пазарджик - 19, Перник - 22, Плевен - 15, Пловдив - 38, Разград - 7, Русе - 19, Силистра - 4, Сливен - 6, Смолян - 6, София - 21, София (столица) - 126, Стара Загора - 8, Търговище - 4, Хасково - 9, Шумен - 5, Ямбол - 5.

Активните случаи в страната към момента са 96 008. От тях хоспитализирани са 4613 души, в интензивните отделения - 527 пациенти.

Починалите са 35, като излекувани системата регистрира 241.

Вчера са били поставени 3919 дози ваксини.

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ан
    Анастасия Гешева
    3 -1
    07:26, 20 дек 2021
    Когато медиите ни осведомяват избирателно, частично и манипулативно, нямаме никакъв друг избор, освен да се осведомяваме сами и да си анализираме сами. Надявам се, че на много хора им прави впечатление поредната игра на числа и казване на А, без да кажеш Б.

    А именно, медиите надлежно ни уведомяват, че Нидерландия налага пълен локдаун, но не съобщава, че там има над 75% ваксинирани население. Знам, сега започват спекулациите – Ама те не били всичките с три дози, тоест, изтекла е гаранцията на досегашните дози. Следват другите спекулации – Първо се смятало, че ваксините пазят, после се оказало, че пазят след н-броя дози, после се оказало, че не пазят, но се минавало по-леко и т.н. тъпизми, от които ми дойде до гуша вече толкова време.

    Същото е положението с Германия и Англия, рекордни нива заразени при рекордни нива ваксинирани. И същата картинка, медиите не обсъждат връзката ваксина-зараза, оставят това на нас, благодаря.

    Новият вариант не го хващали ваксините. Ми тогава за какво са ви тия ваксини?
    Докога така, не знам, не може дълго време да бъде излагана на показ човешката глупост. Все се надявам, че в един момент поне гордостта на хората ще избухне, че ги правят на глупаци.

    У нас селянката Асена иска да забърза, защото разписанието на щама е дадено и началото на януари пристига, след като не пристигна по първоначалното разписание на математиците за 10-15 декември. Обаче, ако Асена иска да ви боде и то под заплахата от новия щам, какво като не е с нищо опасен, при положение, че НАЙ-ВАКСИНИРАНИТЕ европейци минават в локдауни и поредни „вълни“, питам ви, за какво са ви ваксини, които ДОКАЗАНО НЕ РАБОТЯТ НИТО СРЕЩУ ОСНОВНИЯ ЩАМ, НИТО СРЕЩУ ДЕЦАТА МУ?

    Аз логика у управляващите не търся. Те са кукли на конци, които изпълняват поръчки на своите господари.
    Аз търся логика у хората, у населението. Хората да направят връзката между А, Б и В.

    Тези ваксини не работят срещу вируси, други са техните цели.
    А това с локдауните, вълните, тестовете в училище, игрите на отвори-затвори, незаконните сертификати и новата класа „избрани“, защото били ваксинирани, това жестоко омръзва и ще бъде пометено. Ако не в света, то в България със сигурност! Тук никога не са виреели добре западните присадки. Виреят винаги насила и винаги дават лоши плодове, ако изобщо вържат.

    На фокус на намерението на българските власти да ваксинират децата с отровите на Гейтс, припомням, че статистиката Дейли кейсес се изготвя в института Джон Хопкинс в Харвард, а не в България. Припомням, че всички медии имат един и същ програмен сценарий по темата. Припомням, че политиците се управляват чрез имейли от вън по темата.

    Анастасия Гешева
    • На
      Най- новото
      5 0
      07:30, 20 дек 2021
      Вчера урсула съобщи. Бустер през 3 месеца. Не през 6. Прочетете го пак. През 3 месеца. Иначе нема сертификат.
    • Ха
      Хаскововлия
      1 -2
      09:32, 20 дек 2021
      Евооо, къде са изучихте толкова, госпожа, че да знаете повече от изследователите в Хопкинс??? Брей !!!
    • Го
      Гост
      1 0
      10:34, 20 дек 2021
      Не се напъвай като глист на буца, ма како! То е очевидно, че си неграмотна. Кажи къде си учила, та да се засрамят учителите ти!
Последни новини