Удължават програмите "Топъл обяд" до края на юни догодина

Програмите "Топъл обяд", които се изпълняват от общините се удължават до края на юни догодина. Това става с подписване на споразумение между кметовете на отделните общини с Агенцията за социално подпомагане.

От община Доспат съобщават, че кметът Елин Радев вече е подписал такова споразумение с АСП за удължаване срока на проекта „Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19“. Социалната услуга се предоставя на 173 лица и включва предоставяне на безплатна храна – обяд до 30.06.2022 г. включително. Храната се предоставя в населените места на потребителите. Стойността на един обяд за едно лице от целевата група е в размер на 2.70 лв. на ден. На потребителите се предоставят и съпътстващи мерки съобразно специфичните им потребности. В Община Доспат услугата се предоставя в седем населени места – гр. Доспат, с. Барутин, с. Змеица, с. Бръщен, с. Црънча, с. Любча и с. Късак.

Кметът на община Мадан Фахри Молайсенов също вече е подписал споразумение с Агенцията за социално подпомагане за удължаване срока на проекта „Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19“. Социалната услуга се предоставя на 120 лица и включва предоставяне на безплатна храна за обяд - супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт в работните дни за периода от 18.01.2021г. до 30.06.2022г. включително. Храната се предоставя в населените места на потребителите. Стойността на един обяд за едно лице от целевата група е в размер на 2.70 лв. на ден. Разходите по проекта са на стойност 128 660.40 лева.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини