Днес заседава Общински съвет, няколко от точките вече предизвикаха недоволство в Смолян

Днес Общински съвет Смолян ще проведе последното си заседание за тази година. То ще се проведе онлайн и ще бъде излъчвано на живо в мултимедиията на СмолянБГвести. От вчера някои от точките в дневния ред разбуниха духовете в града. Стоматолози скочиха срещу предложението на кмета Николай Меломов  за продажба на сградата на стоматологията. Според тях, те са редовни платци на наемите и продажбата на сградата ще доведе до много проблеми, както за лекарите, така и за пациентите. Ако продажбата стане факт е възможно някои от тях да бъдат принудени да прекратят дейност. Ето какво гласи докладната: 

Продажба на самостоятелни обекти в сграда с идентификатор 67653.917.623.7, находяща се в поземлен имот с идентификатор 67653.917.623 по кадастрална карта на гр. Смолян - частна общинска собственост, по реда на чл.35, ал.1 от Закона за общинската собственост и чл.44, ал.1 от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество чрез публичeн търг с тайно наддаване /Стоматологична поликлиника/.

Актьорите от Родопски драматичен театър също изказаха категоричното си несъгласие с предложение сградата да се превърне в Общински културен център. Според тях, това ще доведе до унищожаване на театралната трупа и от там до заличаване на театъра. По думите им ако предложението бъде прието, съветниците обричат театъра да се превърне в читалище. Ето какво гласи предложението на Николай Мелемов:

Даване на съгласие за създаване на Общински културен център „Николай Хайтов” – Смолян с адрес гр. Смолян, бул.” България” № 8 и Приемане на Правилник за устройството, организацията и дейността на Общински културен център „Николай Хайтов” – Смолян.

В дневния ред са включени и точки, свързани с дейностите по чистота в града и увеличаване на такса смет с близо 14 %. В същото време Мелемов е внесъл рекордна план-сметка за чистота за 2022 г. – над 5.5 милиона лева. Предвижда се голямата част от средствата да отидат в „Еко – Титан груп“ АД – една от фирмите на „Титан”. 

Ще бъдат ли приети тези точки, как ще гласуват съветниците гледайте от 13.00 на живо в мултимедията на СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини