И Смолян без заря и програма в новогодишната нощ

В Смолян в новогодишната нощ няма да има организирани тържества, съобщи за СмолянБГвести кметът Николай Мелемов. По традиция на амфитеатъра на новия център през годините общината канеше на чаша вино и богата програма с песни и танци. За втора година  обаче събирнията са отменени заради КОВИД-19. "Не сме имали намерение да правим заря още преди тръгването на кампанията на Четири лапи",каза Мелемов. 

Въпреки, че общинска заря няма да има, втори ден в града отвсякъде гърмят бомбички, пиратки. А ,по традиция в новогодишната нощ улиците приличат на бойно поле от "атаки " с всевъзможни бомбички. Небето пък  се озарява от десетки зари, които макар и красиви носят истински ужас за животните. 

СмолянБгвеси призовава да подкрепим инициативата на фондация "Четири лапи"  "Красивото за нас е ужасяващо за тях". Според експерти стреса от "пукотевицата" през новогодишната нощ може да причини десетки заболявания при животните, включително и епилепсия. За това нека се забавляваме, но поне да се опитаме да ограничим "бомбадировката" с бомбички и пиратки. СмолянБГвести ви пожелава весело посрещане на Новата година!

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ли
    Лидия
    1 -2
    12:14, 31 дек 2021
    много правилно
  • 2
    Аз
    Аз
    0 -2
    16:16, 31 дек 2021
    Като не искате да се стряскат животинките - приберете си ги у вашите мази. Друг е въпроса , че дадеш за подарък на децата 20 лв , двеста за заря
Последни новини