Настъпи краят на епохата BlackBerry

Канадските смартфони BlackBerry от днес вече не отговарят, от тях не могат да се правят обаждания, да се изпращат есемеси или да се използва интернет. Днес настъпва краят на една епоха, информира в. "Фигаро".

Краят настъпва за прочутите смартфони с клавиши BlackBerry 10, 7, 1, пуснати през 2013 г., както и на всички предишни версии, извършили революция в телекомуникационния сектор в началото на 2000-те години.

Все пак, притежателите на по-нов модел, функциониращ с Android, могат да бъдат спокойни - тяхното устройство ще продължи да функционира нормално.

Канадската марка телефони с клавиши, удобни за изпращане на есемеси, се смяташе за най-шикозното устройство в началото на нашия век. Артисти, политици, трейдъри на Уолстрийт чукаха на воля по клавишите му.

За известно време марката беше класирана в световния Топ 3 на мобилните телефони и наброяваше 80 милиона потребители. Тя обаче не можа да издържи на конкуренцията на iPhone на Apple а после на телефоните с Андроид, пуснати от Samsung.

BlackBerry не беше единствената жертва на разрастването на смартфоните в сегашната им версия. Nokia, Motorola и Ericsson също бяха принудени да хвърлят пешкира. Американският Motorola беше продаден на Lenovo.

Смартфоните BlackBerry, Nokia и Alcatel сега се произвеждат по китайски лицензи.

Разрастването на месинджър услугите, сред коитоWhatsApp, нанесе смъртоносния удар на канадската марка в сектора на мобилната телефония. През 2016 г. BlackBerry реши да се откаже от тази дейност за широката публика и да се съсредоточи към подразделението си за професионални услуги.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини