Над 350 хиляди лева вложени в Момчиловци за година

Изображение 1 от 3

    Кметът на Момчиловци Сийка Суркова избра профила си в социалните мрежи, за да направи своеобразен отчет за свършеното през 2021 година. Какво се е случило в селото накратко: В инфраструктура са вложени над 350 000 лв. Ключов обект беше изградената 40-метрова подпорна стена на ул. "Бяло море" в критичен участък от републикански път. Културно-историческият музей е с нов покрив, а уличното осветление в центъра е подменено с нови лед лампи (финансирането на последните два обекта е от дарения).
    През 2021 г. в Момчиловци на посещение бяха президентът Румен Радев, митрополит Антоний, а посланикът на Нидерландия беше патрон на вело маратон, стартирал от селото. Кметът е имала срещи със служебния премиер, както и с министри и зам.-министри, за да представи проблемите на селото.
    През годината кметството е положило изключителни грижи за уязвимите групи - от храненето на 20 души с топъл обяд във всеки делничен ден, до тихи срещи с хора в нужда, раздаване на помощи и дарения, пазаруване на лекарства и стоки от първа необходимост.
    В ситуацията на пандемия, освен празника на селото - 21 май, не се случиха други събития от културния календар. "Но пък създадохме нови в синхрон със ситуацията - за пръв път Момчиловци бе домакин на Национален велотур с над 50 участници от цялата страна. За пръв път в селото ни се проведе Лятна академия за музикален театър, а концертите - джаз и опера, се радваха на изключителен успех", отчита още Суркова. "И за себе си знам, че за един кмет е важно да бъдe близo дo xopaтa, дa чyвa въпpocитe им, дa yceщa нyждитe и жeлaниятa им, дa знaят, чe нямa дa ги пpeдaдe и дa мoжe дa взимa peшeниятa зaeднo c тяx. Зaщoтo, ĸoгaтo фaĸтитe гoвopят, ĸoй ĸaĸвoтo и дa ĸaжe нямa гoлямo знaчeниe. Moмчилoвци имa изĸлючитeлeн пoтeнциaл и той трябва да бъде развит. Благодаря на всички партньори, дарители, институции и хората на Момчиловци за съвместната работа през изминалата година, в това число на НЧ "Светлина - 1925", ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", ДГ "Изворче", кооперациите в Момчиловци, Община Смолян, Областна управа - Смолян, ОД на МВР- Смолян, ОД ПБЗН и много други приятели на селото. На всички вас - здраве, благополучие и сбъднати мечти!", пише още кметицата на Момчиловци.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      То
      Тодор Николов
      2 0
      17:36, 8 яну 2022
      Браво ! Доста неща сте направили...но основното за туристическия облик на селото чака вече много години а именно без дърва по тротоарите , почистване косене на тревата по тротоарите и т.н.
    Последни новини