Жълт код за значителни валежи от дъжд и сняг

Жълт код е обявен за 10 януари в Смолянска област. Предупреждението е за значителни валежи от дъжд, над 1200 метра - от сняг. Сумарното количество за 24 часа на места ще е до 30-40 mm. Термометрите в ранното утро показват 1 градус, но усещането е за по-студено време. През деня ще вали, а максималната температура ще достигне едва 2 градуса над нулата.

Днес валежите ще обхванат цялата страна. Вятърът от изток-североизток ще се усилва, ще е умерен, вечерта в Източна България - временно силен и с него ще нахлува студен въздух. С понижението на температурите, вечерта дъждът в Северозападна България и по високите западни полета ще премине в сняг и ще започне да се образува снежна покривка. Максималните температури ще са предимно между 3° и 8°, в София 4-5°.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг, под 1200 метра - от дъжд, в Западна Стара планина – на по-малка височина. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен изток-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 2°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини