Жълт код за сняг, виелици и преспи в Смолянско

За Смолянска област отново е обявен жълт код за опасно време. Обилният снеговалеж през нощта увеличи снежната покривка в планината с нови 30-40 см. В сутрешните часове снеговалежът ще спре. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър и ще има виелици и образуване на преспи. Утрото в Смолян настъпва с минусови температури - минус 3 градуса показват термометрите, но се усещат като минус 9. През деня ще е облачно, а температурата ще остане под нулата - минус 3-4 градуса.

Днес още в сутрешните часове валежите и в крайните югоизточни райони ще спрат. Облачността ще се разкъса, но над Дунавската равнина, високите полета на Западна България и крайните югоизточни райони ще се задържи значителна; на отделни места ще прехвърча сняг. В източната половина от страната вятърът ще отслабне и ще е умерен, а в западната - слаб, от север-североизток. Ще е студено с максимални температури между минус 3° и 2°, в София около минус 2°.

Над планините облачността ще се задържи значителна, но без съществени валежи. Ще духа силен, по билата и бурен североизточен вятър. Ще е студено с максимална температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра - около минус 7°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини