Признание: Читалището в Смилян с бронзов етикет за качество

Изображение 1 от 3

    Едно от признанията за НЧ "Проф. д-р Ас. Златаров 1927" - Смилян през 2021 г. - Бронзов етикет за качество, присъден за близо 10-годишната работа на читалището за промяна нагласите на местната общност за намаляване обема на замърсителите и преизползването на органични отпадъци от домакинствата:
    2013 г. - Поставяне на демонстрационен компостер пред Посетителски информационен център при източен вход на читалището;
    2014 г.-2015 г.- образователни програми с деца по теми "Глобалното затопляне - лична отговорност в поведението на всеки от нас", "Направи компост - не гори тревите" и "Не изхвърляй храна - приготви си нещо вкусно";
    2016 г. - 2018 г. Образователна кампания за възрастни "Мисли зелено, дишай чисто" за използване на подходи от перма-културата за озеленяване на дворовете и отглеждане на земеделска продукция от домакинствата;
    2017 г. - Доброволческа кампания за почистване на 4 туристически пътеки в района на Горното поречие на р. Арда;
    2019 г. - кампания "Чисти брегове, бистри речни води" за почистване коритото на р. Арда от с. Кошница до м. Аламушница източно от Смилян;
    2018 г. - 2020 - "Грижа за изворните води около Смилян" - събиране на етнографски разкази за качествата на изворни води около Смилян, регулярно почистване на местата около лековитите извори.
    2021 г. Кампания "Въздух за децата" - промяна на нагласите и поведението на местните хора за намаляване замърсяването на въздуха в района на селището.
    Всичко това стана възможно благодарение на устойчивите парньорства с Кметство - с. Смилян, ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Смилян, ДГ "Дъга" и филиалите й в Смилян и Могилица, д-р Снежана Бакърова, Национална родителска мрежа "Въздух за децата", стотици доброволци и десетки спомоществуватели. "Благодарим ви за доверието и общата работа!", казват от ръководството на читалището.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ис
      Истината
      2 0
      21:12, 16 яну 2022
      Много добре. Но защо джамията е точно до училището и докога ще се прави ислямизация? Да се построят 3 църкви в селото, било преди турското робство център на християнската епархия!
    Последни новини