Внушително чепеларско присъствие на Олимпиадата в Пекин

Чепеларци за поредн път дават на родопчани и България повод за гордост, когато става въпрос за зимни спортове.  Както по-рано СмолянБГвести писа "кристалното момче" Радослав Янко ще носи националния флаг. Радо заминава за за Китай  още на 31 януари, като участник в зимните игри, които ще се проведат от 4 до 20 февруари. Чепеларското момче в развя националния трибагреник и на откриването на Олимпиадата в Пьонгчанг (Южна Корея) през 2018 година. За Пекин заминава и "златното момиче" Екатерина Дафовска.На Олимпиадата тя ще бъде – олимпийско аташе заедно с  Александър Георгов, който замина още на 8 ноември 2021 г., за да участва в подготовката.

Освен Радо Янков за зимните игри ще патуват Димитър Герджиков и Антон Синапов, които също ще се състезават.

Кметът на Чепеларе Боран Хаджиев също ще лети за Пекин. Той заминава по  официална покана на Български олимпийски комитет. Той е  един от общо двамата официални гости на БОК наред с министъра на младежта и спорта Радостин Василев.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ис
    Истината
    8 0
    13:52, 29 яну 2022
    Оправете си грубите правописни грешки в статията! Цитирам ги "Поредн път; Радослав Янко; пАтуват" и т.н. Откъде го измислихте това "ще пАтуват"???????? Откога в българския език има дума "пАт" вместо пЪт и се пише пЪЪЪЪЪЪЪЪтувам!!!
Последни новини