Видеореклами вече и в списанията

Видеореклама в традиционно списание? Не, това не е научна фантастика, а вече факт на пазарите в САЩ. "Ентертеймънт Уийкли" са прикачили малък екран с резолюция 320х240 пиксела, който може да възпроизведе до 40 минути видео на страниците си, съобщи BBC. 

Първите компании, които са се възползвали от новата технология, са именно гигантите Pepsi и CBS, които са излъчили реклами на продуктите си в едни от първите страници на списанието. 

Шефът на маркетинг отдела на Pepsi, Франк Купър каза: "Това е страхотено освежаване на начина ни да достигнем до нашите клиенти." 

Иновативната технология позволява да се излъчва видео от всякакъв тип само при отваряне на страницата. Екраните са тънки и издържат до 70 минути плейбек. Америчип разработва новия екран, който засега е далеч от перфектен. 

"Рекламата се зарежда до 4 минути, което е един цял живот за рекламодателя" - каза кореспондентът на BBC – Раджеш Мирчандани. Той също добави, че това е различно списание от нормалното, тъй като този тип реклами издуват доста обема. 

Новите реклами ще достигнат до няколко хиляди абонати на "Ентертеймънт Уийкли" в едни от най-големите градове в Щатите – Лос Анджелис и Ню Йорк , а самата реклама струва към 20 долара или приблизително 27лева на брой.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини