Триград на протест, искат цялостен ремонт на пътя до Кестен

Жителите на девинското село Триград излизат на мирен протест - митинг, който ще се проведе днес на пътя Кричим - Девин на входа на града, заради пропаднал път.

Хората от Триград и още три села втори месец са без достъп заради бедствието в през месец декември 2021 г.

Основен акцент остава искането им с подписка за спасяване на Триград, чрез цялостен ремонт на пътя Тешел-Кестен.

Подписката е входирана в Министерския съвет и в регионалното министерство. Има образувана преписка, но няма поети ангажименти, информират от сдружението. Според тях в инженерно-геоложкия доклад за състоянието на пътя Тешел-Кестен са констатирани 10 подровени от водното течение подпорни стени и 4 участъка с неустойчиви откоси на пътя, за които има риск от рухване при следващо зимно-пролетно замръзване и размразяване. Сега ще бъдат ремонтирани само три от тези участъци.

"Настояваме да бързи срокове, в които да започне строителството. Искаме също да ни кажат от кога до кога ще започне и продължи  реалната работа. Няколко пъти ни казваха, че ни отпускат пари и няколко пъти ни ги спираха. Искаме цялостен ремонт на пътя до Кестен, а не сега да направят малка част и зимата пак да останем без път. Вече не вярваме на никой и нищо,каза за СмолянБГвести кметът на Тиград Емо Гогошев.

Преди ден вътрешният министър Бойко Рашков каза, че са отпуснати 5 млн.лева за Триград.По-късно стана яно, че министъра се  е объркал и за селото са одобрени около 1,4 млн.лева.Толкова колкото от Община Девин изчислили, че ще струва ремонта на компрометираните участъци

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини