Семейство намери котката си след 7 години на 2400 км от дома

Американско семейство намери отдавана изчезналата котка от дома им в град Честървил щат Мейн. Стопаните на Ашес вече не се надявали тя да е жива след близо 7 години, откак са я видели за последно, съобщава The Guardian.

Ашес изчезнала от дома на Дениз Сили през 2015 г., в деня, когато пранували 10-годишнината на един от членовете на семейството. Собствениците от дълго време търсили котката, но всичките им опити са били напразни. Накрая решили, че Ашес е станала плячка на хищник. Това обаче не било така.

За голяма изненада през февруари 2022 г. Дениз Сили получила гласово съобщение от ветеринарна клиника във Флорида (САЩ). В него те я уведомявали, че котката Ашес е при тях - на 2400 км от дома. Лекарите успели да я идентифицират благодарение на микрочипа.

Как животното се е озовало във Флорида, все още е загадка, която вероятно така и ще остане неразгадана.

Коментари в сайта (1)

  • 1
    55
    555
    10 0
    16:51, 12 фев 2022
    Това се казва чист късмет. Първо че котката е оцеляла,след това дъъълго и незнайно как пътуване. И второ,че е намерена от добрият ветеринар,който се е свързал с стопанката.Котките имат девет живота,оцеляла е през годините.Много се радвам за стопанката и за котката ѝ.
Последни новини