Хотели в Чепеларе и Стойките затвориха врати, не могат да си плащат сметките за ток

Хотели в Чепеларе, Стойките и Пампорово затвориха врати. Причината непосилните сметки за ток. Тези, които продължават да работят, са на ръба на оцеляването. Собствениците на най-евтината ски-зона, единствената останала отделна собственост от "Пампорово" АД казват, че през януари получили четири пъти по-висока сметка за ток. Използват електричество, за да правят изкуствен сняг и за да отопляват семейния си хотел в Чепеларе.

"Работим в момента за оцеляване. За печелба въобще не можем да говорим. Четири пъти по-висока ни беше последната сметка за ток, спрямо миналата година декември месец. Имаме и семеен хотел в Чепеларе, там, спрямо октомври месец, е нещо страшно", каза управителката  Екатерина Шокова.

От хотелиерския бранш казват, че вече има малки семейни хотели в Чепеларе, които вече са затворили.Общо пет хотела в града са затворили, включително и големия в центъра на града

"Просто не могат да издържат на цените, които плащат на ел.енергия и някои от тях се принудиха да затворят временно обектите. Казват, че не могат да си позволят да вдигат повече цените на услугите, тъй като и в момента са достатъчно високи за туристите", допълни председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите  - Съби Маданков.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    45
    456
    1 0
    18:16, 12 фев 2022
    И сега какво? Помощи ли да ви събираме?
Последни новини