От днес отпадат редица ограничения въведени допълнително в областта заради КОВИД-19

„Зелените коридори“ в РЗИ-Смолян продължават да бъдат отворени в дните сряда и петък от 15 до 17 часа. Желаещите да се ваксинират с Модерна е необходимо предварително да се запишат на телефон 0301/5-89-30, в работни дни от 9 до 17 часа.Ваксинирането на деца от 5 до 11-годишна възраст с препарата на Пфайзер/Байонтех може да се извърши след предварително записване и в присъствието на родител/настойник. При наличие на записани 10 деца ваксинацията се прави всеки понеделник от 14 до 17 часа.

В същото време директорът на РЗИ- Смолян д-р Мими Кубатева издаде заповед, която отменя въведените допълнителни противоепидемични мерки на територията на област  Смолян, считано от 26.02.2022 г.  

И по-конкретно отпада ученето на децата , на ротация и от понеделник всички ще учат присъствено.

 Отпада ограничението   до 50%  капацитет /работна площ /брой лица в обектите и дейности със значение за общественото здраве и заведенията за хранене и развлечения и при спазване на подхода със „Зелен сертификат".

Възстановява се  провеждането в присъствена среда на всички групови извънкласни занимания и дейности, дейности по интереси (с изключение на заниманията по интереси в рамките на целодневната организация, които се провеждат без смесване на ученици от различни паралелки), екскурзии, спортни празници и други, организирани от училищата за всички възрастови групи, с изключение на областните кръгове на националните олимпиади и състезания при спазване на определени противоепидемични условия. И по-конкретно отпада ученето на децат ана смени и ротация и от понеделник всички ще учат присъствено. 

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини