Жълт код за обилни снеговалежи в Смолянско, има условия за виелици

Жълт код за опасно време е обявен за Смолянска област за 6 март. Ще има обилни снеговалежи, 20-25 mm, на отделни места до 40 mm. В комбинация с умерен до силен вятър от изток-североизток ще има условия за виелици, ще се образуват навявания и преспи. Минус 2 градуса е температурата в Смолян в неделното утро. Вали обилен сняг, валежите ще продължат през целия ден, а температурата ще е без дневен ход и ще остане под нулата.

Днес започналите от запад валежи ще обхванат по-голямата част от страната, през нощта срещу понеделник и Североизточна България. Ще вали сняг, в източните райони предимно дъжд. Значителни ще са снеговалежите в района на Родопите. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България до силен вятър от изток-североизток. Има условия за виелици и навявания. Максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в София около 2°.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, значителни в Родопите. Ще духа умерен и силен вятър от изток-югоизток и ще има виелици, навявания и образуване на преспи. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра – около минус 7°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини