Полицай в САЩ усмирява 12-годишна ученичка с коляно върху врата й

Училищните власти в Кеноша, американския щат Уисконсин, разпространиха кадри от камера за видеонаблюдение, на които се вижда как полицай, работещ почасово като охранител, е сложил коляното си на врата на 12-годишно момиче, за да го усмири по време на сбиване през обедната почивка, предаде Асошиейтед прес.

Редактираните кадри бяха разпространени в петък и са от събитие, случило се на 4 март. Заснет е полицай Шон Гутшоу, който се намесва в сбиването и после се боричка с момичето, преди да го повали на земята и да удари главата му в маса.

Гутшоу, след това удря главата на момичето в земята и използва коляното си за около половин минута, преди да сложи белезници на ученичката да я отведе в столовата.

Бащата на момичето Джерел Перез поиска повдигане на наказателни обвинения срещу Гутшоу заради използването на хватка, забранена миналата година със закон в Уисконсин. Той съобщил, че дъщеря му се лекува и е прегледана от невролог заради травмите си.

Училищните власти първоначално накарали Гутшоу да си вземе платен отпуск. Във вторник той подал оставка от почасовата си работа в училището, съобщи местният в. „Милуоки джърнъл сентинел“.

Полицията в Кеноша съобщи, че Гутшоу продължава да е неин служител.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ка
    Каун
    2 -3
    09:19, 20 мар 2022
    Путин е виновен.
    • Hi
      Hi
      1 0
      08:38, 21 мар 2022
      Ми то затова рубличката ви не става и за тоалетна хартия
  • 2
    Из
    извод
    6 -4
    09:32, 20 мар 2022
    Лоши хора има навсякъде.Обаче някои са много опасни убийци защото заплашват Земята с ядрено оръжие и държат в пълно подчинение 130 милиона човека и не им дават достъп до никаква друга преса и който сбърка бива прибран в психото или отровен. Путин е опасен за света.

Още новини

Последни новини