Удари с дронове и ракети по петролни обекти в Саудитска Арабия

Складов обект на саудитската петролна компания „Арамко“ в град Джеда е бил подложен на нападение, каза източник, цитиран от Ройтерс.

Саудитските държавни медии съобщиха за поредица атаки с дронове и ракети, извършени от йеменските бунтовници хуси, а в Джеда се виждаше издигащ се черен дим.

Говорител на хусите каза, че те са атакували с ракети обекти на „Арамко“ в града, а също са нанесли удари с дронове върху рафинериите „Рас Танура“ и „Рабиг“. По думите му са били атакувани и важни обекти в Рияд.

Днешни видеокадри показаха пожар, бушуващ в петролен склад в Джеда преди състезание от Формула 1 в града, а хусите заявиха, че са извършили нападения срещу Саудитска Арабия, предаде Асошиейтед прес.

Засега саудитските власти и „Арамко“ не са признали за пожара, но изглежда, че той се е разразил при същия склад за гориво, който беше атакуван от йеменските бунтовници през последните дни. Обектът се намира на югоизток от международното летище на града. Засега не е известна причината за пожара, отбелязва АП.

Сателитният новинарски канал „Ал Марира“, управляван от хусите, обаче съобщи, че по-късно ще бъдат оповестени повече подробности за извършени от тях нападения.

Саудитската държавна телевизия заяви, че е имало атаки срещу водохранилища в град Дахран, при които са пострадали домове и автомобили, а друго нападение е било извършено срещу електрическа подстанция в югозападната част на страната, близо до границата с Йемен.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини