Рашков: Има нужда от усъвършенстване в структурите на МВР и оптимизация на кадрите

По-рано синдикатите на служителите в МВР обявиха, че подновяват националните протести

Има нужда от усъвършенстване в структурите на МВР и оптимизация на кадрите. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков след работната среща на ръководството на МВР със синдикати. На нея беше представен математически модел за анализ на ефективността на служителите в областните дирекции на МВР. Моделът е част от подготовката за структурна реформа в министерството. По думите на Рашков МВР представлява обърната пирамида, визирайки големия брой административни служители във ведомството.

„Синдикатите поеха ангажимент в 2-седмичен срок да направят предложения във връзка със структурните промени, които искаме да направим. Започнали сме промени в централната част на Министерството на вътрешните работи. Те са насочени към оптимизация на централната администрация”, обяви вътрешният министър и допълни, че трябва да се запази боеспособността на Министерството на вътрешните работи. Той подчерта, че няма самочувствието на откривател, защото идеята е съществувала още през 2009 и 2014 г., но не е била реализирана към онзи период

„Средната численост на администрацията в областните дирекции на МВР е 10%, което показва, че е под критичния минимум за изпълнение на възложените задачи”, обяви д-р Лъчезар Милушев, който е експерт по национална сигурност.

По-рано синдикатите на служителите в МВР обявиха, че подновяват националните протести. Те целят увеличение на възнагражденията, които получават работещите във ведомството, с 25%. Очакванията са увеличението да влезе в сила от началото на месец юли, когато ще се актуализира Държавният бюджет.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини