За 31-ва поредна година смолянското село Момчиловци празнува днес

Храмовият празник в 186-годишната църква "Св.св. Константин и Елена" ще започна в 9 ч. с архиерейска литургия, оглавена от Н. Пр. Смоленски епископ Висарион.
В 16.30 ч. е официалното откриване на празника, когато на сцената ще се изявят талантливите самодейци на Момчиловци и най-малките жители на селото от детската градина. Момчиловските гайди пак ще погалят душите и красиви танцьорки ще потопят публиката в магията на народния танц. По традиция ще бъдат изпратени абитуриентите от селото, а те ще завъртят абитуриентско хоро. Ще бъдат поздравени 50-годишните юбиляри, те пък ще оставят дар за селото и ще извият наборно хоро. За доброто настроение ще се погрижи оркестър "Калофер", гост изпълнител ще бъде Нина Иванова. За финал е предвидено огнено шоу, изпълнено от артистите от "Дивинитас".
Майският културен календар в Момчиловци започна още на 11 май т.г., когато беше отбелязан патронния празник на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий". На 23 май е предвидено факелно шествие на учениците и децата от ДГ "Изворче". Спектакълът "Юдина ела" по разкази на духовния водач на Момчиловци отец Константин Канев ще бъде представен на сцената в читалището от РДТ на 25 май от 18 ч. Празникът на параклис "Св.св. Константин и Елена" ще се състои на 28 май. Празничният цикъл ще завърши на 1 юни с детско утро за най-малките жители на селото.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини