Русия планира референдуми през лятото в окупираните украински територии

Москва планира да проведе референдуми за присъединяване към Русия в окупираните украински територии още това лято, предаде агенция „Интерфакс“.

Според председателят на комисията по международни въпроси на Държавната дума Леонид Слуцки е възможно през лято да се проведат референдуми за присъединяването на областите ДНР, ЛНР, Херсон и Запорожие към Русия.

„Не искам да прогнозирам (кога ще се проведат - бел. ред.), но мога да предположа, че инициативи за провеждане на референдуми в тези региони може да се появят много скоро и е много вероятно да се осъществят през лятото и e логично да са едновременно, малко или много“, каза Слуцки.

По думите му решението за присъединяване на „освободените“ територии трябва да се вземе само от местното население.

„Не е тайна, че има такива настроения в Донбас, в Херсонска област, в Запорожие и те са доста силни“, каза председателят на комисията.

Слуцки допълни, че тези въпроси ще бъдат обсъдени този месец по време на посещение на делегация от ДНР в Русия.

Слуцки, който е и председател на Либерално-демократическата партия, добави още, че партията, „както и другите руски политически сили, ще положат всички усилия да съдейства за възстановяването както на републиките на Донбас, така и на други региони на Новоросия“.

 

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини