С цветя софиянци правят 100 м флаг на Украйна след 100 дни война

По повод 100 дни от началото на войната в Украйна на площад „Славейков“ Столичната община е поставила специална инсталация – синьо платно, върху което всеки, който има желание, може да остави жълто цвете, символ на съпричастността към украинските граждани.

Идеята е на зам.-кмета Мирослав Боршош:

„София като европейска столица трябва да отбележи тези тъжни 100 дни. Да отдадем почит към невинните жертви. Да изразим силната си неподправена солидарност към украинския народ“.

Инициативата предвижда всеки, който иска да отдаде почит към жертвите, да постави жълто цвете върху платното или детска играчка, като по този начин се оформят цветовете на украинския флаг.

На мястото сутринта букет с жълти цветя постави и украинският посланик Н. Пр. Виталий Москаленко, както и първият секретар на посолството на Украйна в България.

Инсталацията ще остане на централния столичен площад до края на деня.

 

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пу
    Путкоеб Маймуншебеков
    0 0
    13:18, 3 юни 2022
    Вместо да хвърляте толова пари на вятъра защо не ги дарите на някой който се нуждае.Мога да ви извадя списък поне на 10-тина дечица които имат нужда от лечение и държавата ги е заебала за да участва в театрите на Укра орките
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини