ПП отговориха на ИТН за КПКОНПИ

След декларация на "Продължаваме промяната" от парламентарната трибуна днес и задочен отговор на ИТН на брифинг в Народното събрание, скандалът около КПКОНПИ продължи с изявление на експертите и юристи от ПП, които са работили по една част от закона за КПКОНПИ.

Те заявиха, че са възмутени от "откровените лъжи", които ИТН са изляли относно изготвянето на законопроекта. Представителите на ИТН саботират в трети пореден парламент всички възможни действия за реформа в КПКОНПИ и ефективни действия срещу корупцията, заявиха от ПП.

Законопроектът е внесен от групата на "Продължаваме промяната", макар да е работен с "Демократична България", която обаче не фигурира като вносител. Причина за това е "ситуацията, която се случи, че бяме нападнати, че такъв ззаконопроект няма". 

"Ние искахме ясно да кажем, че няма повече да чакаме и повече няма да правим договорки с никого за борбата срещу корупцията, защото това е наш приоритет".

Не са договаряни или уговаряни 12 народни представители, които да осигурят приемането на този законопроект, стана ясно още.

Процедурата за избор на нов председател на КПКОНПИ е отделна от приемането на закона, а кандидатурата на ПП към този момент остава непроменена - Бойко Рашков.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини