Учени изчислиха броя на паралелните вселени

Физици от Станфордския университет са успели да изчислят броя на паралелните вселени, съобщи БТА, цитирайки сайтът arXiv.org. 

Според теорията за мултивселената, след Големия взрив се е образувал голям брой различни вселени, които са съществували паралелно. 

В рамките на новото изследване учените са се опитали да изчислят количеството на тези обекти. За целта те са извършили анализ на инфлацията или на случилото се непосредствено след Големия взрив, когато космическото пространство рязко се разширява. 

В резултат физиците са установили, че могат да съществуват 10 на 1010000000 степен вселени. Използвайки тази цифра като предварителна, специалистите след това са се обърнали към теорията за информацията. По-специално са оценили количеството информация, която носи в себе си съществуването на такъв брой паралелни светове. 

Известно е, че състоянията на човешкия мозък като информационна система, е 10 на 1016 степен. Така човекът не може да различи повече от тази бройка вселени. Именно това число авторите на разработката са избрали като окончателна оценка на броя на паралелните светове.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини