Пожари горят в три области

Продължава борбата с пожарите в Хасковска област, усложнена от силния вятър. Вчера в региона се запалиха четири къщи в село Вълче поле. Пожар пламна и край жп линията между Харманли и Свиленград.

Временно е ограничено движението по път III-809 в участъка Любимец – Йерусалимово поради задимяване на пътното платно. Това обявиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът в района се регулира от " Пътна полиция".

Призивът е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут: АМ "Марица" от п.в. "Любимец" до п.в. "Свиленград" - път II-55 Пъстрогор – Миладиново – Дрипчево.

Снощи след 21.00 часа е повикана техника от мини "Марица - Изток", която се включи сутринта в гасенето на пожарите. Няма опасност за населението, както и засегнати имоти.

В Област Хасково заради пожарите е обявено бедствено положение в общините Харманли, Любимец и Свиленград. Там също се очаква военен хеликоптер и военнослужещи от Сухопътните войски да се включат в гасенето, по искане на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Мъж почина във вилната зона на Росенец, край Бургас, докато се опитвал да помага на пожарникарите там.

Трети ден продължава огнената стихия и в Средна гора в област Пазарджик.  В момента огнищата са около 5, Направен е 11-километров просек”, каза областният управител на Пазарджик. 

Целта е да се ограничи пожарът към село Елшица. Областният управител увери, че няма опасност за населението, а въздухът не е замърсен.  И в сряда в гасенето се включва хеликоптер от Авиобаза "Крумово".

Ново огнище избухна край Стара Загора миналата вечер. В село Пъстрово, област Стара Загора, където 7 къщи бяха опожарени, пожарът обхвана още борови гори и широколистни масиви. В борбата с потушаване на огъня в сряда сутринта се включват и военни от Втора механизирана бригада. Стремежът е до 12 часа да се направят защитни ивици.

Ситуацията в селото е нормализирана, пожарът обаче продължава да гори в планината.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини