УНСС отваря широко врати преди старта на учебната година за най-любознателните

Най-любознателните и любопитни настоящи и бъдещи студенти в Центъра за дистанционно обучение на УНСС в Хасково ще могат да се запознаят лично този петък с новите технологии, въведени в учебното заведение.

На 9-ти септември от 10 до 13 часа в рамките на информационния ден, който организират в УНСС, ще бъде разяснено ползването на електронната система за дистанционно обучение, както и работата с университетския имейл, който дава възможност на студентите за лесна и бърза комуникация, както с учебен отдел, така и с преподавателите.

Бъдещите студенти ще могат да получат и повече информация от директора на центъра проф. Надя Миронова за процеса на обучение-за присъствените и онлайн занятия.

Ще им бъде демонстрирана и системата на работа на виртуалната класна стая. В Центъра за дистанционно обучение в Хасково се намира една от петте зали на УНСС, оборудвани с 360-градусова 3D цветна холограма, която може да се гледа от всеки ъгъл. Тази нова система дава още повече възможности за студентите от дистанционно обучение, които имат възможност чрез нея да присъстват на лекциите на живо и онлайн.

Именно възможностите за учене и комуникация с преподавателите и останалите студенти във виртуалното пространство е една от водещите причини през последните години на екстремни ситуации, дистанционното обучение да е предпочитана форма за развитие и на младите и на хората, които вече се реализират професионално.

За втора поредна година в ЦДО на УНСС в Хасково отчитат над 40 % повишение на желаещите за прием. Поради големия интерес е удължен до края на септември и срокът на прием за магистри в специалностите „Счетоводство и контрол“ и „Бизнес администрация“.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Последни новини