ГЕРБ представя свой план за възстановяване на страната

    През следващата седмица ще бъде представен план за възстановяване и развитие на страната. Това обяви в Хасково лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред пълната с партийни членове и симпатизанти от целия регион зала на театъра.

     За две години не успяха да направят план за развитие, сега нашия екип работи по такъв и идната сряда ще бъде представен, посочи Борисов. Той допълни, че разработката е мащабна и засяга всяка сфера - енергетика, земеделие, спорт, туризъм , култура.

    В частта за енергетиката в програмата основно място заемат възобновяемите енергоизточници, посочи лидерът на ГЕРБ.

    „В програма основно място  залагаме изключително много на възобновяемите енергийни източници, но не само на слънчеви панели и вятър, а на язовири и каскади. България е богата на води и реки. Трябва да направим още повече язовири и каскади и токът от тях ще е още по-скъп, защото ще е пиков. По тази програма ще работим в следващите години“, посочи лидерът на ГЕРБ.

    Борисов и енергийният министър в кабинета при управлението на ГЕРБ Делян Добрев, който е и водач на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ-СДС в Хасково за предстоящия вот на 2 октомври-Делян Добрев представиха сравнителна графика на средната цена на бензин А95 и дизела в лева при сходна цена на петрола тип „Уралс“ от октомври 2018 година по време на тяхното управление, от юли 2022 г. при управлението на „Продължаваме промяната“ и от през септември 2022 г при служебния кабинет, съставен от президента Румен Радев. На нея се вижда, че при Кабинета Борисов петрол „Урал“ е на  79 долара за барел, бензинът и дизелът са с цена 2,30 лв/л. При „Промяната“: петрол „Урал“ – 78 долара за барел, бензин и дизел с цена 3,50 лв/л. При служебния кабинет, назначен от Румен Радев стойностите са :петрол „Урал“ – 69 долара за барел, бензин и дизел с цена 3,10 лв/л.

    „1,20 лева отгоре – толкова е разликата в цените на горивата при управлението на Бойко Борисов и „Промяната“ при една и съща цена на суровия петрол“, заключи Бойко Борисов, като поясни, че визуализирането на темата е предизвикана от вчерашните изказвания на Румен Радев и Асен Василев. Той заръча на икономистите в екипа си да направят същата съпоставка и относно брутния вътрешен продукт, за да се онагледи как падат стойностите му при кабинетите, които водят страната през последните 2 години, след управлението на ГЕРБ.

    При коментара за скока на цените и горивата беше посочено, че има опити на служебния кабинет в правилна посока, но цените на бензина и дизела трябва да са поне с лев по-ниски. Делян Добрев посочи, че има два варианта за намаляване на цените. Според първия  държавата сама може да купува петрол от евтиния вид "Уралс", да го дава за преработка на ишлеме в "Нефтохим", и след това да го предоставя на търговците.   Така цената ще е на 2,50 за литър. Според втория фирмата продължава да работи с руския петрол, но държавата налага акциз или мито. А при зареждане да се връща на гражданите 1 лев. Така отново цената за крайния потребител ще падне до 2,50 лв. за литър гориво.

    Справихме се с много кризи, можем да помогнем и сега, заяви от трибуната Бойко Борисов.

    Купуването и продаването на гласове са престъпления!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини