Ограничения в движението през прохода Шипка през уикенда

В събота и неделя се ограничава движението през Шипченския проход за провеждане на автомобилното  състезание „Шипка Дамасцена 2022“, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). 

Събитието се организира от автомобилен клуб "Дамасцена" и Българска федерация по автомобилен спорт, съвместно с община Казанлък и е посветено на 120-ата годишнина от откриването на храм паметника „Св. Рождество Христово“. На 17 септември ще се проведат тренировки в три манша. На следващия ден програмата започва с откриване и подгряващ манш и продължава с надпреварата в два манша. Състезателите ще мерят сили по път Е80, като трасето започва на 7 километра от град Шипка и завършва на връх „Свети Никола“. Това е шестото издание на състезанието. 

На 17 септември (събота), от 7:30 ч. до 19:30 ч., и на 18 септември (неделя), от 7.30 ч. до 16.30 ч. ще бъде ограничено движението през Шипченския проход - по пътя Габрово - Шипка в участъка от 170-ти до 183-ти км. По време на автомобилно планинско състезание „Шипка - Дамасцена 2022“ превозните средства ще бъдат пренасочени по обходни маршрути. 

За моторните превозни средства до 12 тона, пътуващи от Габрово към Казанлък , движението ще се отбива при 170-ти км и ще се насочва по пътя от връх Шипка до връх Бузлуджа. След това ще преминава по общинския път Национален парк Бузлуджа и ще се включва отново в пътя за Казанлък при 188-ми км. По време на състезанието третокласният от връх Шипка до връх Бузлуджа ще бъде отворен само за превозни средства до 12 тона само в посоката връх Шипка - връх Бузлуджа. 

За превозните средства над 12 тона, идващи от Габрово движението ще се отбива по пътя Проход на Републиката - Гурково, след което трафикът ще минава през пътния възел на път II-55 с I-6 и след това движението ще продължава по Подбалканския път Калофер - Бургас.

За пътуващите от Южна към Северна България преминаването е през Прохода на Републиката. Шофьорите, идващи от Стара Загора към Габрово ще се отбиват по пътя Стара Загора - Казанлък при 204-ти км (пътен възел „Мъглиж“). Ще се насочват към пътя Гурково - Проход на Републиката - Велико Търново.

От АПИ припомнят, че е необходимо шофьорите да карат внимателно и да спазват поставената сигнализация и указанията. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини