''Моля ви се, излезте да гласувате'': В Донецк се заключиха, за да не участват в референдума

Псевдореферендумите, които Русия организира на временно окупираните територии в Украйна, не минават никак добре за властите в Кремъл.

Местните колаборационисти, наети в изборните комисии, срещат заключени врати във всички области, в които се провежда допитването - Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област.

Видео от Донецка област, която доскоро сепаратистките настроения бяха най-силни, показва как сега ситуацията коренно се е променила. На запис, публикуван в Телеграм, се вижда как жена от изборната администрация обикаля улиците с микрофон и се моли на хората да излязат и да гласуват, но навсякъде среща заключени врати, а улиците са съвсем пусти.

Реакцията е напълно обяснима, защото войските на ВСУ са съвсем наблизо и изобщо не е ясно кога руските нашественици ще бъдат изтласкани и от тази област.

От днес до 27 септември в четирите украински области се провежда референдум за присъединяване към Русия, а местните власти нон стоп агитират за правилно гласуване, твърдейки че това са руски исторически региони, които нямат нищо общо с Украйна. Световната общност вече обяви, че няма да признае резултатите от вота.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    Банат
    8 -7
    21:18, 23 сеп 2022
    Всички българи от окупираните територии на Украйна видяха "дебелия" на Путин , забраниха им българският език!!! ! Как искат да гласуват за еднолична диктатура, като ги правят на сила руснаци а те са Българи !!!!!?
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини