Робот танцува на международна конференция в София

С танц на робот започна международната конференция за дигитална трансформация в туризма в София. 

"Дигитализацията на туризма е необратим процес, както виждате тук сме довели четири роботчета и те са част от тази дигитализация", обърна се служебният министър на туризма Илин Димитров към участниците във форума, който е под патронажа на президента Румен Радев. Международната конференция се осъществява в изпълнение на Стратегията на ЕС за Дунавския регион (EUSDR), приоритетна област 3 "Култура и туризъм", координирана съвместно от България и Румъния.

По думите на министъра дигитализацията може да намери отлична проява в държавите от Дунавския регион и Балканите. Димитров посочи сред приоритетните задачи в областта на иновациите в туризма, които да направят страната ни целогодишно атрактивна туристическа дестинация, разработването на единен дигитален пътеводител, който да посреща всеки турист, посетил България.

В приветствие от президента Румен Радев, прочетено по време на форума, държавният глава изразява твърдата си увереност, че дигиталната трансформация във всички отрасли трябва да бъде ускорена, като същевременно засили устойчивостта на икономиката ни. По думите му страната ни следва да се възползва от цифровизацията, за да подобрява своята оперативност и конкурентоспособност. Дигиталните технологии ще допринесат за позиционирането на България като конкурентоспособна дестинация, заявява още той.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини