Новите модели на Xiaomi разпродадени за 1 минута в Китай

Redmi Note 12 стана хит в Китай още преди официалния анонс, затова не учудващо, че първата партида се разпродаде много бързо. Всъщност само за минута от началото на продажбите бяха разпродадени повече от 350 000 смартфона от новата линия, пише GSMArena. Възможно е това да е абсолютен рекорд на продажбите на компанията за цялото време на нейното съществуване.

Кой от четирите модела е най-търсен сред купувачите, не се уточнява. Въпреки това, съдейки по обема на предварителните поръчки, най-голямо търсене има за Redmi Note 12 Discovery Edition, който в допълнение към основната камера с резолюция 200 мегапиксела получава бързо зареждане с мощност от 210 W - това е рекорд към момента. В допълнение, това е първият смартфон на пазара, базиран на най-добрия процесор Dimensity 1080 от MediaTek.

Стандартният модел Redmi Note 12 е с много по-семпли характеристики - той им 48 MP камера и 33 W бързо зареждане. За него обаче искат само 1199 юана (цената в САЩ се очаква да е между 202 и 257 долара взависимост от характеристиките), докато Discovery Edition може да се купи за 2399 юана (около 330 долара).

Новите смартфони ще бъдат пуснати и извън Китай, но това ще се случи в началото на 2023 г. и вероятно под марката Xiaomi.

Преди края на годината се очаква и премиерата на Xiaomi 13.

Те ще бъдат едни от първите телефони на пазара, базирани на Snapdragon 8 Gen 2, и ще излязат от кутията с MIUI 14, базиран на Android 13. Известно е също, че Pro моделите ще получат 12 GB RAM.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини