Облачно и с валежи от дъжд, над 2000 метра дъждът ще се примесва със сняг

Днес облачността ще бъде значителна. Преди обяд дъжд ще вали на повече места в западната половина на страната, а след обяд валежи ще има и в Източна България. До вечерта валежите в повечето места ще спрат, от запад облачността ще се разкъсва. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад, в Дунавската равнина временно ще се усили. Максималните температури ще са между 11° и 16°, малко по-високи в югоизточната част от страната, в София 10°-11°.

В планините облачността ще бъде значителна и на много места ще има валежи от дъжд, над около 2000 метра дъждът ще се примесва със сняг. По най-високите части ще се образува снежна покривка. До вечерта валежите ще спират, облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 2°.

Облачно е утрото на 17 ноември в Смолян. Облаците ще се задържат през целия ден, ще има и валежи от дъжд, в най-високите части на планината дъждът ще се примесва със сняг. Максималната температура ще достигне 12 градуса.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини