Александър е намерен от доброволци на 18 км от Перник

12-годишният Александър е намерен жив в местността Червена могила край Радомир, на 18 км от Перник, около 14.30 часа днес. Спасили са го доброволци, членове на клуб по делтапланеризъм, беше съобщено на брифинг на местните власти в 16 часа. Детето е открито живо малко след 14 часа в труднодостъпна местност, обезводнено и замръзнало. Свалено е от там на ръце. Няма следи от насилие, само от охлузвания, което показва, че се е движило в планината.

"Няма конспирации. Мястото е дълбоко дере. Вчера набелязахме нови зони, където предположихме, че може да е детето. Направихме си някои изводи и успяхме. Планината може да е майка, може да е мащеха. В случая е била майка. И той се е борил", обясни един от спасителите по време на брифинга. Той изрази изумлението си, че детето е успяло да оцелее толкова време. "То е боец", сподели възхищението си той.

Никой не се нае да обясни как Александър е стигнал до тази местност. Предположиха, че детето се е опитвало да стигне до населено място, но е объркало посоката. Районът вече е бил обхождан, но вероятно издирващите са го пропуснали, тъй като се е движило. На всички е било трудно издирването. Александър е бил намерен дехидратиран, уморен, одърпан и гладен. Спасителите казват, че е невероятно.

Момчето е било контактно и е поискало вода. То вече е в столичната болница "Пирогов", където му ще му бъдат направени прегледи и изследвания. Баща му е с него.

Вчера бащата обяви награда от 100 000 лв. за намирането на детето. "Парите, ако бащата държи да ги даде, на вас ги даваме, на медиите", обявиха спасителите по време на брифинга, когато ги питатаха за паричната награда.

Сашко беше в неизвестност от 9 дни, след като изчезна на 11 ноември. Най-големият успех е на него - че успя да оцелее, казват спасителите. "Ние само го върнахме у дома", казват доброволците, и още - "Той ни сплоти, той ни обедини".

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    И
    И
    1 -14
    21:12, 19 ное 2022
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Хх
      Ххах
      6 0
      11:31, 20 ное 2022
      Ако беше някой прост като тебе отдавна да се е предал …
  • 2
    Их
    Ихс
    1 -4
    21:13, 19 ное 2022
    Всеки 2 ри . Е болен и не добре , то нормални няма май .
  • 3
    Ис
    ИСТИНАТА
    12 0
    08:53, 20 ное 2022
    Браво браво на вас летящи момчета .Вие сте истински мъже и отбор .Радвам се че има такива хора в нашата държава ,такива като вас трябва да бъдат лицето на България,а не продажните лицемерни политици. Нека ви наградят с най големите отличия.Благодаря ви още един път за спасението на един човешки живот, а може и още много други Респект...
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини