Жълт код за значителни валежи в сряда

Жълт код за значителни валежи е обявен за 23 ноември за Смолянска област. Утрото в Смолян е мъгливо и облачно, температурата е 7 градуса. До обяд ще има значителни валежи от дъжд. Очаквани количества - между 20 и 35 mm, на отделни места и повече. Дневните температури няма да се повишат съществено, максималната ще достигне 9 градуса.

Днес валежи от дъжд ще има на много места в страната, но постепенно от запад ще спират. Облачността ще се разкъсва и намалява, по-значителна ще се задържи по поречието на Дунав. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър с южна компонента. Максималните температури ще са предимно между 12° и 17°, в София около 13°.

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1300 метра - дъждът ще преминава в сняг. След обяд валежите ще отслабнат и на много места ще спрат. Облачността временно ще се разкъса. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад, който до края на деня постепенно ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра - около 2°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини