Родопски одеала за бедстващите жители на украинския град Херсон

С призив за съпричастност към хората в гр. Херсон се обърнаха от ръководството на читалището в село Смилян. Жителите на Херсон, в резултат на военните действия, са оставени без ток, без отопление, много от тях без покрив над главата си. Зимата там вече ги застига със застудяване и снеговалежи и те се нуждаят от топли завивки и топли дрехи буквално за да оцелеят.
НЧ "Проф. д-р Ас. Златаров 1927" - с. Смилян се присъединява към кампанията на Сдружение "Мати Украйна"
(https://bnr.bg/radiobulgaria/post/101720915) за събиране на одеала за бедстващите жители на град Херсон. "Сигурни сме, че повечето от нас имат в гардеробите си "родопско одеало", което от години стои неизползвано. Изработени от вълна, емблематичните родопски одеала могат да стоплят студените зимни дни и нощи на дете, майка или възрастен от Херсон, да помогне хората там да избегнат лечение, в резултат на простуда и дори измръзване!", казват от читалището.
Всеки желаещ да дари одеало или олекотена завивка може да направи това като ги донесе в сградата на читалището в с.Смилян до 12 декември 2022 г. Дарените одеала и завивки ще бъдат изпратени на Сдружение "Мати Украйна".
"Благодарни сме на всеки отворил сърцето си за съпричастност с изпитанията, пред които са изправени хората от Херсон!", гласи още призивът.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини