Отново жълт код за значителни валежи и силен вятър

За 20.01.2023 г. е обявено предупреждение за значителни валежи и силен вятър. За Смолян кодът е жълт. Утрото е дъждовно и мъгливо, температурата е 6 градуса. През деня ще има валежи от дъжд, които вечерта на 20.01 със застудяването ще преминат в сняг. Количества за денонощието до 35 mm.

Днес през страната ще премине средиземноморски циклон. Ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи. В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. През деня в Източна България ще се задържи от юг и там температурите ще останат по-високи. На много места ще има валежи от дъжд, значителни в планинските райони и Югозападна България. Привечер, с понижението на температурите, на места във високите западни полета дъждът ще премине в сняг, ще се образува снежна покривка, но снеговалежът бързо ще спре. Максималните температури ще са в широки граници, от 8° - 10° в Западна България до 18° - 20° на изток, в София - около 8°.

В планините ще остане ветровито със силен и бурен южен вятър. След обяд вятърът ще отслабне и в масивите от Западна и Централна България ще се ориентира от запад-северозапад. Ще бъде предимно облачно и с валежи от сняг, ще има виелици. В Рило-Родопския масив количествата ще са значителни. Под около 1000 метра валежите ще са от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини