Ограничиха движението на камиони с ремаркета през проходите в Смолянско

    Заради обилния снеговалеж и снегопочистване се ограничава движението на МПС с ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Превала и Печинско в област Смолян, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".
    От сутринта в Пампорово е навалял 15 см нов сняг, с него общата снежна покривка е над 40 см. Заради вятър на леки пориви на места има навявания, предупредиха от Планинска спасителна служба. В спасителната служба прогнозите за следобяд и утре в района са да има много по-сериозен снеговалеж. 
    Заради очакваните обилни снеговалежи от общини и кметства в региона призовават хората да паркират автомобилите си така, че да може да минава по улиците снегопочистващата техника. 
    Пътищата са проходими при зимни условия. Около 10 см е средната снежна покривка в региона и продължава да вали. Според Областното пътно управление няма закъсали или аварирали превозни средства по проходите. В социалната мрежа обаче вече се появиха снимки на камиони, които не са се съобразили със забраната и пречат на снегопочистващата техника. Два товарни автомобила са закъсали на прохода Рожен в посока Смолян, един в района на Проглед. Това съобщават шофьори в групата I see you КАТ Смолян.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини