Австрия и Нидерландия са "единни в съпротивата срещу разширяването на Шенген"

Австрийският канцлер Карл Нехамер прие вчера във Виена премиера на Нидерландия Марк Рюте, за да обсъдят темата за миграцията. Австрия и Нидерландия се противопоставиха през декември на присъединяването на Румъния и България към шенгенското пространство и, изглежда, продължават да са на същата вълна, коментира днес румънският информационен сайт "Зиаре", цитиран от БТА.

Австрийският канцлер и премиерът на Нидерландия подчертаха тесните връзки между двете страни. "Единни сме в нашата съпротива срещу разширяването на Шенген в момента", е заявил Карл Нехамер, цитиран от "Кронен цайтунг", пише румънският информационен сайт.

Нидерландия и Австрия се готвят да поискат заедно решения в борбата срещу нелегалната миграция на среща на ЕС, насрочена за началото на следващия месец. Нехамер открои значението на тази среща на върха. "Твърде дълго се чака, за да се случи това", отбеляза той.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    Бат Танас общественик
    1 -1
    00:36, 29 яну 2023
    При управлението на Румен Радев ще гледаме шенгена през крив макарон !!! Австрийският канцлер ни го каза в прав текст преди известно време и му го повтори до телената ограда преди няколко дни на нашия загубен президент!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини