Санкционираният по Магнитски Малинов отива да търси съвет от Лавров в Москва

Санкционираният по закона "Магнитски" и лидер на движение "Русофили" Николай Малинов заминава за Москва, където щял да се срещне с външния министър на Руската Федерация Сергей Лавров. Това обяви самият Малинов преди заседанието в Софийския градски съд, където се гледа делото срещу него за шпионаж в полза на Русия.

Като причина за посещението си в Москва, той посочи, че отива да поиска съвет от "приятели", с които да обсъди какви действия да бъдат предприети.

Малинов се оплака, че вече търпи санкции, след като името му се появи в списъка "Магнитски" - всичките му банкови карти са блокирани, както и някои сметки. На всичкото отгоре имал проблем с регистрацията в ЦИК на четворната коалиция, в която участва "Русофили".

Констатациите в доклада на САЩ "са пълни лъжи и измишльотини", които дори не са подкрепени с някакви факти, убеден е Малинов, преповтаряйки позицията си отпреди няколко дни.

Никога не съм ходил в САЩ, не ме интересуват и нямам намерение да пътувам до там, категоричен е Малинов, отричайки да е нечий шпионин.

Той отново заяви, че не е получавал никакви пари от Русия заедно с присъдения му орден и припомни тезата си, че не е давал подкуп на съдия, за да го пусне да пътува в чужбина преди време. По негова информация към момента няма забрана да напуска България.

Николай Малинов обяви още, че въпреки затрудненията днес са подадени документи в ЦИК, като формацията му ще се яви в коалиция с партията на Волен Сидеров "Атака" и други две комунистически движения.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини