MH370: Самолетът, който изчезна (трейлър)

На 8 март 2014 г. полет 370 на Malaysia Airlines изчезна от радарите.

Когато 239-те души на борда изчезнаха, последва глобално разследване на най-голямата мистерия на съвременната епоха. Въпреки официалните доклади, безбройните теории и неуморното търсене на доказателства, остава един централен въпрос - Какво пропускаме?

Какво наистина се случи с MH370?

Изчезването на полет 370 на Малайзийските авиолинии през 2014 г. потопи близките на пътниците в истински кошмар. Епизод 1 на "MH370: Самолетът, който изчезна" разглежда отблизо първите няколко часа и дни след изчезването на самолета, включително какво се случи, когато теориите на конспирацията и фалшивите обвинения започнаха да излизат извън контрол.

Повече от един самолет на Malaysian Airlines ли се разби мистериозно?

Допълнително усложняване на историята с изчезването на MH370 беше това, което се случи по-късно. През юли същата година Malaysian Airlines загуби друг самолет, когато MH17 беше свален от руска ракета. Наскоро беше потвърдено от международен екип от следователи, че има „силни индикации“, че е одобрен от руски държавни глави, което Русия отрече. В Епизод 2 на "MH370: Самолетът, който изчезна", експертите обсъждат как шансовете два самолета от една и съща авиокомпания да се разбият за толкова кратък период от време са безкрайно малки, което кара теориите на конспирацията да стигнат дори по-далеч.

Все още ли се търси MH370?

Както Епизод 3 на "MH370: Самолетът, който изчезна" изследва, отговорът на този въпрос е също толкова сложен, колкото и самата мистерия. След 16 месеца безрезултатно търсене голяма част от крилото на самолет беше изхвърлена на брега край източноафриканското крайбрежие. Експерти и министър-председателят на Малайзия Наджиб Разак потвърдиха, че останките са от MH370, но някои журналисти и членове на семейството са скептични поради причини, изследвани в документите. Междувременно те все още търсят отговори.

Кой участва в сериала "MH370: Самолетът, който изчезна?"

Джеф Уайз, научен журналист и автор на The Plane That Wasn’t There: Why We Haven’t Found MH370, е включен в документалните сериали заедно с репортера и чуждестранен кореспондент Флоранс де Чанги, наред с други. Много от най-близките роднини на жертвите, включително семейства от Китай, Малайзия, Австралия и Франция, са интервюирани. Режисьорът Луиз Малкинсън казва: "[Семействата] искат хората да продължат да говорят за това. Семействата искат платформа, за да могат да кажат: "Хайде, изминаха девет години." Всички бяха единни в това."

"MH370: Самолетът, който изчезна" излиза само в Netflix на 8 март.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини