Пол Маккартни започна европейско турне

Пол Маккартни започна европейското си турне "Добър вечер Европа" с концерт миналата вечер в Хамбург, 49 години след първия концерт на Бийтълс в германския град, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Бившият Бийтъл свири и пя в продължение на три часа, без пауза, пред възторжена публика от три поколения. "Щастлив съм да се върна в Хамбург, където всичко започна преди 49 години", каза 67-годишният Маккартни, един от двамата живи Бийтълси.

На концерта той почете паметта на последната си съпруга Линда, починала от рак на гърдата през 1998 г., и на двамата покойни Бийтълси - Джон Ленън, убит в Ню Йорк през 1980, и Джордж Харисън, починал от рак на белия дроб през 2001 г. "Написах тази песен за Линда, но тази вечер тя е за всички влюбени", каза на немски прочутият музикант, преди да изпее "My Love".

Той посвети на Джон Ленън "Here Today", след това изпя неговата песен "Give Peace a Chance" и изпълни композицията на Харисън "Something", акомпанирайки си на укулеле - хавайска китара, подарена му от покойния китарист на Бийтълс. Маккартни ще изнесе седем концерта в пет страни - Германия, Холандия, Великобритания, Франция и Ирландия.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини