Започнаха тържествата за Деня на Артилерията

    Зам.-кметът на Асеновград инж. Петър Петров участва в първия ден от честванията за 11-ти март - празник на Ракетните войски и Артилерията на Българската армия.

    Церемонията започна с поздрав на командира на 4-ти артилерийски полк в града Красимир Ташев.

    Последва награждаване на военнослужещи за изявен висок професионализъм при изпълнение на служебните им задължения, както и за постигнати отлични резултати при обучения и вътрешни спортни състезания.

    Освен полк. Ташев награди връчваха зам.-кметът Петров и председателят на Общински съвет – Асеновград Драгомир Георгиев.

    Официалната част продължи с емоционално слово на командира на 4-ти артилерийски полк.

    Красимир Ташев разказа накратко важни исторически събития за паметната дата и благодари на всички военнослужещи, че защитават и поддържат високо авторитета на Военно формирование 24490.

    На свой ред, инж. Петър Петров връчи поздравителен адрес от името на кмета на общината д-р Христо Грудев. И пожела на служителите от казармения полк на Асеновград здраве и сили.

    „Искам да изкажа своята благодарност за професионализма, дисциплината и трудолюбието, което влагате при изпълнение на задълженията си, при провеждане на подготовката си и да ви поздравя за отличните резултати на учебните полигони.

    Доказателство за успехите Ви са отличията, които Вие получихте днес от командира полк. Красимир Ташев. От името на кмета на общината д-р Христо Грудев и от свое име искам да Ви поздравя по повод празника.

    Да пожелая на Вас и семействата Ви крепко здраве и да продължавате така всеотдайно и отговорно да изпълнявате задълженията си, за да може България да има независима и непробиваема армия. Честит празник!“, каза в обръщението си зам.-кметът.

    Празничната програма продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите в Балканската и Междусъюзническата войни от 1912 г./1913 г., в знак на признателност пред паметта на артилеристите, дали живота си за свободата и обединението на България.

    На финала на мероприятието, пред параклис „Св. Георги Победоносец”, намиращ се в казармения район на 4-ти Артилерийски полк, свещеници от Асеновградска духовна околия отслужиха празничен молебен.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини